dec
5

 
Ha van infra a készülékemen, akkor tudom távirányítónak használni a gépem.

Ez sajnos nem igaz teljes egészében. Mindig az okozza a problémát, hogy ugyan az infra működik, de nem lő elég messzire. És ugye annak, hogy bármilyen híradástechnikai eszközünkhöz a PDA-t 50 cm távolságból távirányítóként használjuk, sokszor nincs semmi értelme.

Nagy általánosságban elmondható, hogy az adatátviteli sebesség fordítottan arányos a távolsággal. Tehát egy FIR-4Mbps adatátviteli képességgel bíró eszköz nem lesz alkalmas arra, hogy a PDA-ra telepített távirányító programmal az ágyból vezéreljük a TV-t.

 

Kétféle készülékcsoport létezik, az egyik csoportban cserélhető az akkumulátor, a másikban nem.

Ez így ebben a formában nem igaz. Minden PDA cserélhető akkumulátorral kerül kiadásra.

A különbség abban van, hogy míg bizonyos készülékek akkumulátora lepattintható, esetleg akkufedél alatt található, akár egy mobiltelefonnál, addig bizonyos típusoknál szervizben cserélhető az akkumulátor.

Akár otthon is cserélhetőek ezek az akkumulátorok is, hiszen gyakorlatilag csak le kell csavarozni a hátlapot.

De felhívom mindenkinek a figyelmét, hogy garancia idő alatt feltétlenül szervizben végeztesse a cserét, nehogy garanciavesztés legyen a csere vége.

 

 

 

 

 

 

Elől a HTC Touch, őt követi a Palm LifeDrive. A sok különbégen túl (sőt az operációs rendszer sem azonos), azonban mind a kettőben LEHET akkumulátort cserélni. De az elsőbe a hátlap kézzel történő eltávolításával, míg a másodikban a hátlapot eltávolítva, a csavarok kivétele után tudjuk elvégezni a műveletet. A második esetben a garancia érvényesíthetősége kérdéses, amennyiben nem szakszervízben történik a művelet

 

Ha túl gyenge a procim nem tudok filmet nézni a készüléken, ha erős proci van a készülékemen biztosan jól futnak rajta a filmek.

Ez így ebben a formában nem igaz. Már csak azért sem, mert a processzor sebessége semmit nem mond.

Az sem mindegy milyen operációs rendszer fut a készüléken, hogy csak egyet említsek a további összetevőkből. A processzor csak egy összetevője a filmek lejátszásának.

Sok egyéb dolog is fontos szerepet játszik a folyamatban. Sőt, én azt állítom, más portálokkal ellentétben, hogy bármilyen procis képszüléken lehet filmet lejátszani, ez nagyban konvertálás kérdése. Én az első filmet egy QTek 1010 készüléken néztem, sőt 6600 Nokia telefonon is néztem már filmet. Az tény, hogy egy PC-re konvertált filmet kevés PDA készüléken lehet egy az egyben megnézni. De persze ez badarság is volna, hiszen egy ilyen DivX film 700-1400 MB közé esik, minőségtől, és a film hosszától függően

 

A PDA nyelvétől függetlenül tudom magyarítani a készüléket.

Ezt sokan a saját bőrükön tanulhatták meg, akik ilyen olyan német meg egyéb nyelvű készülékeket próbáltak magyarítani. A ma Magyarországon elterjedt magyarító program csak az angol nyelvű készülék magyarítására képes. Tehát egy német nyelvű készülék operációs rendszerét először angolra kell cserélni, és ezt követheti a magyarítás. És itt a bökkenő, hiszen nagyon sok készülékhez nem is adtak ki olyan ROM-t, mellyel lecserélhetnénk a rendszert.

 

 

 

Ha van SD/MMC foglalat a készüléken akkor biztosan tudok bele rakni mást is mint memóriakártyát.

Ez is egy tévedés, ami az SD és SDIO keverésén alapul, no és persze a kereskedők slendriánságán, hozzá nem értésén.

Mert egy SDIO foglalatos készülékbe tehetek pl. SD WLan kártyát, vagy egyéb SD/SDIO foglalatba illeszthető egyéb eszközt is. Ez ma már nem akkora probléma, de annak idején pl. a Dell Axim X5 Basic/Advance készülékek esetében probléma volt. Ennek a készüléknek ugyanis csak SD foglalata volt, ami nem SDIO képes, tehát a készülék tudása nem bővíthető akár SDIO fényképezővel, míg egy HP IPaq 1940 minden további nélkül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No ezen a készüléken van SD/MMC foglalat ami NEM SDIO képes

 

Ha USB porton összekötöm a készülékemet a számítógépemmel akkor az tölti is.

Ez sem minden készülék esetében igaz. Sajnos ez is ritkán van feltüntetve a készülékek leírásában. Oly annyira nem igaz minden készülék esetében, hogy a manapság kiadott készülékek közül sem mindegyik alkalmas erre.


Ha van Bluetooth a PDA-n, akkor tudok sztereo Bluetooth fülhallgatóval zenét hallgatni.

Ez nem igaz. Ahhoz, hogy erre képes legyen a készülék tudnia kell az A2DP szabványt is, azon kívül, hogy természetesen rendelkeznie kell Bluetooth rádióval. Ezt azonban még ma sem tudja minden készülék, de vannak külön szoftveres megoldások is  a probléma kezelésére.

Forrás: http://www.kutyu.hu/content/view/1759/6/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pda-informaciok.blog.hu/api/trackback/id/tr28806367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.